Taal

Nederlandse taal leren
Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk begint met het leren van de Nederlandse taal. Als je nog geen status hebt en/of nog geen taallessen hebt gevolgd, is het verstandig om zelf met taalles te beginnen. Zit je nog in je asielprocedure of wacht je op de start van de inburgering? Je kan dan bij UAF Academy starten met Nederlands leren en andere handige informatie vinden.

Op deze site van het UAF staan ook veel tips, websites en apps die je kunnen helpen bij het leren van de Nederlandse taal.

Wij hebben ook speciale taallessen voor vluchtelingen die docent zijn gemaakt, deze Welkom-app is hier te vinden. Door deze taallessen leer je ook de woorden die voor het onderwijs belangrijk zijn. De taallessen zijn gemaakt voor wiskundedocenten, maar ook andere docenten kunnen ze gebruiken. Met deze taallessen kun je er zelf voor zorgen dat je taalniveau A1 wordt. Je kunt je hier aanmelden voor de taallessen in de Welkom-app.

Als je een status hebt, overlegt jouw gemeente met jou welke taalcursussen het beste zijn. Door die taalcursussen moet je minstens het taalniveau B1 behalen.
Docenten worden in Nederland opgeleid naar taalniveau C1. Dat is nodig om goed de leerstof uit te leggen, de situaties in de klas te begrijpen en erop te reageren en goed te communiceren met collega’s en ouders. Natuurlijk ook voor het lezen van vakliteratuur, het maken van toetsen (proefwerken, examens) en het maken van notities over leerlingen en voor collega’s.

Meer weten over de taalniveaus? Klik hier.

Reacties zijn gesloten.